Wintersport

Ski Karussel Winterberg
Snow world Zuschen, speciaal voor de beginnende skiër.

Wintersportarena Sauerland

 

In de wintermaanden kunt in het Sauerland volop genieten van het langlaufen en skiën. De talrijke skigebieden in onze omgeving zijn aantrekkelijk voor het alpineskiën, langlaufen, rodelen en snowboarden. Beginners kunnen zich aanmelden bij de skischolen en materiaal huren bij de skiverhuur. De wintersportarena Sauerland is met 130 skiliften en ca. 1400 km gespoorde loipes de grootste wintersportregio ten noorden van de Alpen. Of u nu op ski´s van de piste wilt, of met een sleetje het dal in gaat, of liever de natuur intrekt op de langlaufski´s Kesi's Place is het ideale uitgangspunt voor uw wintervakantie. Maar ook zonder ski´s en slee heeft de Sauerlandse wintertijd iets speciaals: rijp betovert de takken van de bomen en ijspegels zien er in het zonlicht uit als fonkelende stalactieten. In de heldere, droge winterlucht is een wandeling een weldaad voor lichaam en ziel.

 

De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Geen wonder dat hier duizenden wintersporters samenkomen en dat je soms even in de rij staat bij een lift. Ook geen wonder dat je hier erg veel Nederlanders tegenkomt.

 

 

Met behulp van 25 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven bergen. Ruim 15 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. De steilheid varieert van een de verschillende oefenhellingen tot de pittige 'Slalomhang'.

 

Rodelen geliefde bezigheid
Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat de mogelijkheid tot avondskiën. Rodelen is een andere geliefde bezigheid in dit skigebied. En ook de langlaufers voelen zich hier thuis, dankzij vele tientallen kilometers loipen en een langlaufstation.

 

Snow World Züschen maakt deel uit van de grootste skigebieden van het Sauerland en is een rustige uitwijkbasis voor Winterberg en/of Willingen. Het skigebied heeft zes sleepliften en kent diverse aantrekkelijke skipistes. Vooral voor families een uitstekende plek om buiten de drukte om rustig te kunnen skiën in het Sauerland.

 

In tegen stelling tot Winterberg, Willingen, Neuastenberg en Altastenberg kent dit skigebied niet erg veel afwisseling en zijn sommige pistes extreem kort. Bovendien is het aanbod van geopende skipistes tijdens het avondskiën ook uiterst beperkt. De hoogteverschillen zijn echter voor Sauerlandse begrippen wel prima in orde.

 

Naast skiën, snowboarden en/of langlaufen biedt het skigebied ook rodelbaan en een Snow-Tubing baan aan voor extra sneeuwplezier.

 

Nieuwe reacties

11.04 | 10:48

Neem even contact op gr kees

11.04 | 10:45

Deze week is nog vrij neem even contact met mij op via mail of telefoon

26.03 | 06:03

Goedemorgen

Is het 4 persoons appartement nog beschikbaar voor 1 week
Op zondag 7 augustus tot 14 augustus
Of van 14 augustus tot 21 augustus

08.09 | 15:54

Ga dit beslist opslaan, om in de toekomst eens naar toe te gaan🌝